Menu

zoeken

180118 Maeykehiem vlagSINT NICOLAASGA – Stichting Maeykehiem uit Sint Nicolaasga hoopt via het ANWB Fonds een duofiets te kunnen kopen. De zorginstelling doet mee aan de ANWB Fonds helpt je op weg-campagne en maakt daarmee kans op 10.000 euro. 

 
Maeykehiem wil met de aanschaf van de fiets het buitenleven van de bewoners vergroten. ,,Op deze manier kunnen onze bewoners eropuit met verwanten, vrijwilligers of begeleiders”, zegt Ria Postma, ,,Het vergroot hun wereld en ze kunnen op deze manier genieten van de natuur en buitenlucht. Maar ook een terrasje of even winkelen kan ook natuurlijk”.
 
Het ANWB Fonds geeft een maatschappelijk project per provincie een geldbedrag. Welke dat is, dat bepaalt het publiek. Op de stemsite anwb.nl/stem staan maatschappelijke projecten waarop gestemd kan worden. De stemperiode loopt van 26 oktober tot 24 november. Uit de stemronde komt per provincie een top drie van meest populaire projecten. Vervolgens kiest de Adviescommissie van het ANWB Fonds uit die top drie de winnaar per provincie. Begin 2021 worden de cheques aan alle twaalf winnaars uitgereikt.
 
(Foto: archief De Zakenman)


Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!