Menu

zoeken

Follega omleidingskaartje brug 1200x848De brug in Follega wordt vanaf maandag 2 november gerenoveerd. Het verkeer tussen Spannenburg en Lemmer moet van 10 tot en met 12 november omrijden via Sint Nicolaasga. Fietsers kunnen wel over de brug.

Voor het autoverkeer is vanaf donderdag 12 november een tijdelijke brug beschikbaar net als voor de (brom-) fietsers en voetgangers.

De brug uit 1961 is aan groot onderhoud toe. De provincie vervangt de bovenbouw en het brugdek. De parallelbaan op de brug wordt smaller en ingericht voor alleen (brom)fietsers en voetgangers. De brug gaat na renovatie over op afstandsbediening vanuit de provinciale bediencentrale It Swettehûs in Leeuwarden.

De brug wordt van 2 november tot en met 1 april niet bediend. In  deze periode is een beperkte doorvaarthoogte van 1,5 meter. Vanaf 1 april 2021 wordt de brug weer bediend. Eind mei 2021 is het werk klaar.

(Foto: De Zakenman/kaartje: gemeente De Fryske Marren)

Follega omleidingskaartje brug 1200x848



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!