Menu

zoeken

sint maarten 2018 3LANGWEER – De kinderen van de scholen mogen dit jaar langs de deuren met Sint Maarten. De ouders en kinderen dienen zich op 11 november wel aan richtlijnen te houden.

Thymen Krikke, directeur van OBS De Brêge en OBS De Swannestee, heeft in overleg met het Plaatselijk Belang en Dorpsbelang besloten om het feest door te laten gaan. ,,Ik ha net de ûnderfining dat der kloften mei bern oan de doar komme. It binne altyd lytse groepkes. Dat sil dit jier net oars wêze.”

De lokale ondernemers hebben een flyer met de richtlijnen gekregen. Ook zijn de regels op het ouderportaal van de scholen gedeeld.

Gemeente De Fryske Marren vraagt inwoners om anderhalve meter afstand te bewaren, aan ouders om niet mee te zingen en om met kleine groepjes met maximaal twee volwassenen langs de deuren te gaan. Mocht de deur niet open gaan, houdt er dan rekening mee dat de bewoner zich in een risicogroep bevindt of misschien klachten heeft.

Bewoners kunnen een lichtje bij de deur zetten om de kinderen te laten weten dat ze aan kunnen bellen. De gemeente De Fryske Marren adviseert inwoners om voorverpakte traktaties in een mand klaar te zetten en zelf bij de deur een stap terug te doen.

(Foto: archief 2018 De Zakenman)



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!