Menu

zoeken

Foto startsein zonnepanelenSINT NICOLAASGA – In Sint Nicolaasga, Idskenhuizen en Langweer worden de komende tijd op ruim vierhonderd woningen zonnepanelen geplaatst. Huurdersvereniging Zuidwest Friesland heeft voor het plaatsen Bekkema Installatietechniek uit Warns in de arm genomen.

Met de zonnepanelen kunnen bewoners een deel van de eigen stroom opwekken. De huurders kunnen volgens de huurdersvereniging op een besparing van 25 euro per maand op de energiekosten rekenen. Op de woningen worden maximaal acht zonnepanelen aangebracht. Het aantal panelen is van de beschikbare opstelruimte op het dak afhankelijk.

Het initiatief om zonnepanelen te plaatsen op de huurwoningen is een gezamenlijk initiatief van de huurdersverenigingen en de sociale verhuurder. Met het oog op een duurzame toekomst werd gekozen verduurzamen van de huurhuizen met zonnepanelen. In de periode 2020-2022 legt de corporatie op zo’n 2350 woningen zonnepanelen. Afgelopen zomer werd al gestart met het project.

Lyaemer Wonen en Wonen Zuidwest Friesland zijn op 1 januari 2020 juridisch gefuseerd. Tijdens de fusiebesprekingen wilden zij dat ook de huurders een direct voordeel zouden krijgen van de fusie. Vanaf 1 januari 2021 gaat Lyaemer Wonen/Wonen Zuidwest Friesland verder onder een nieuwe naam.

Op de foto v.l.n.r.: Aant Kingma en Marcel Terpstra (Lyaemer Wonen/Wonen Zuidwest Friesland), Leendert van Tuinen (huurdersvereniging Zuidwest Friesland) en Anneke de Vries (huurdersvereniging Lemsterland)/Jessie Jansen Fotografie



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!