Menu

zoeken

170804 Logo BurendagEr is dit jaar weinig animo voor de viering van Burendag. Tot nu toe is er één aanmelding voor zaterdag 26 september om samen een bakje koffie te drinken.

In Sint Nicolaasga bij De Oergong 45 wordt van 9 uur tot 13 uur een kopje koffie met de buren gedronken. In Langweer zou in eerste instantie ook een evenement plaatsvinden, maar deze is geannuleerd. Voorgaande jaren grepen verschillende buurtverenigingen de dag aan om feestjes te vieren. Dit jaar gooit het coronavirus roet in het eten.

Burendag wordt ieder jaar op de vierde zaterdag in september gevierd en is een initiatief van Douwe Egberts en het Oranje Fonds. Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven en bevordert zo contact en verbinding tussen groepen mensen. Het is voor buurtorganisaties mogelijk een aanvraag tot € 400 in te dienen bij het Oranje Fonds om hun Burendagplan te kunnen uitvoeren.



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!