Menu

zoeken

DeBios bannerHittegolf of niet, filmliefhebbers zijn altijd te porren voor een bezoekje aan de bioscoop. Toch zijn niet alleen de coronacrisis maar ook streamingdiensten als Netflix concurrenten voor bioscopen. Nu de regels enigszins zijn verruimd komen mensen ook weer om films te kijken, vertelt Sander Hakbijl uit Sint Nicolaasga in een reportage op Omrop Fryslân. Samen met partner Griet Jonkman is hij eigenaar van Bios Drachten en vertelt hij op de Omrop over de gevolgen van de coronacrisis voor zijn bioscoop.

In vergelijking met de periode voor de corona-uitbraak komen nog maar weinig mensen films kijken, aldus Hakbijl, die met ingang van 1 juli weer draait en de nodige coronamaatregelen heeft genomen. Met 800 zitplaatsen is de Drachtster bioscoop uitgegroeid tot de grootse in Friesland, maar niet alle plaatsen kunnen vanwege de coronapandemie worden bezet. Het minder zonnige weer in de maand juli deed de toestroom weer wat groeien, maar het kan beter.

Meer op deze link.Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!