Menu

zoeken

Foto Harbourside LangweerEen goed gesprek of hooguit een waarschuwing. De horeca in Langweer, Sint Nicolaasga en omliggende dorpen houdt zich over het algemeen goed aan de coronaregels. Gemeente De Fryske Marren controleert volop, maar tot nu toe zijn er geen boetes uitgedeeld. Evenmin heeft de gemeente horecagelegenheden hoeven te sluiten.

 

Buitengewoon opsporingsambtenaren, de boa’s/toezichthouders, van De Fryske Marren gaan in de drukke vakantieperiode meerdere keren per week op controle. Elke week bepalen ze hoe vaak ze op weg gaan en naar welke locaties. De drukte in watersportdorp Langweer en ook de andere plaatsen is erg groot. Het terras ‘Harbourside Langweer’ aan de oude dorpshaven is een alternatief voor de terrassen in de smalle dorpsstraat, die vanwege de beperkte ruimte amper aan de coronamaatregelen kunnen voldoen. 
 
Foto Harbourside Langweer


Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!