Menu

zoeken

blauwe bessenpluk 2FOLLEGA - Prachtig gelegen op het kruispunt van water  van Follegasloot, Brekken en Prinses Margrietkanaal ligt de bessentuin 'Lytse Brekken' van familie Wind. Het plukseizoen is nu ongeveer twee weken bezig en op woensdag t/m zaterdag  is de bessentuin open voor zelfplukkers. Naast de bessentuin heeft de familie Wind op deze locatie   een  druk bezochte camping en jachthaven.

Wat ooit begon als een proeftuintje met een paar bessenstruiken, is uitgegroeid naar een perceel met bijna een hectare blauwe bessen..  Onder de Duitsers is de blauwe bes bijzonder populair, maar Nederlanders weten de blauwe bes steeds vaker te vinden. Het kleine besje heeft een goede werking op hart en bloedvaten, ontstekingsremmend en zijn cholesterolverlagend.

In de zomer organiseert De Lytse Brekken plukdagen. Bezoekers mogen dan tegen een gereduceerde prijs zelf blauwe bessen plukken. ,,Dy dagen binne populêr, en it is altiten hiel gesellich”, vertelt Linda Wind. Plukkers worden eerst vriendelijk geïnstrueerd over hoe de bessen kunnen worden geplukt voordat ze met een emmertje  onder een groot net bij de blauwe bes struiken kunnen.

De bessentuin is n de maanden juli en augustus ieder woensdag t/m zaterdag van 10.00-16.00 uur open voor publiek waarbij gelegenheid is om voor eigen consumptie bessen te plukken..

(foto's: De Zakenman)

 

blauwe bessenpluk 4blauwe bessenpluk 6blauwe bessenpluk 7blauwe bessenpluk 8blauwe bessenpluk 9blauwe bessenpluk 10Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!