Menu

zoeken

gaslek saturnus 5Bij de aanleg van het glasvezelnetwerk in Sint Nicolaasga is de afgelopen twee weken meerdere keren een gasleiding geraakt. Maar liefst vijf keer moest de brandweer uitrukken. In de Rengerstraat was het zelfs twee keer raak.

Het hoge aantal geraakte gasleidingen is volgens gemeente De Fryske Marren goed te verklaren. De aannemer vaart op de kaart van het Kadaster. Alle kabels en leidingen die na 2008 zijn aangelegd, staan op de kaart vermeld. De aannemer heeft hier een speling van een meter op. Kabels en leidingen die voor die tijd zijn gelegd, zijn lang niet altijd goed geregistreerd.

,,De aanleg van glasvezel is een monsteroperatie”, zegt woordvoerder Tamara Abma, ,,Het gaat om zeshonderd kilometer aan nieuw netwerk in de gemeente. Zoiets komt maar ééns in de zoveel decennia voor. Omdat er zoveel wordt gegraven, is de kans op het in aanraking komen met andere netwerken zoals elektra, water en gas groter. Ten tweede is het zo dat een beschadiging van een gasleiding meer risico met zich meeneemt en daardoor ook automatisch de hulpdiensten uitrukken. Schade aan een gasleiding valt dan ook veel sneller en meer op dan een beschadiging aan andere netwerken.”

(Foto's: gaslek in de Saturnusstraat in Sint Nicolaasga/De Zakenman)

gaslek saturnus 6

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 gaslek saturnus 7Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!