Menu

zoeken

dolf verroenAntiracisten zijn boos over het antiracistische boek van kinderboekenschrijver Dolf Verroen. De Sint Nykster schreef in 2006 het boek Slaaf kindje slaaf waarin racisme aan de kaak wordt gesteld. Op Facebook verscheen deze week een bericht van de Zeeuwse Noella die haar verbazing over het boek had gedeeld. Haar half Antiliaanse zusje voelde zich gekwetst door de inhoud van het boek.

 ,,Het boek deed haar veel pijn", schrijft Noella in haar bericht, ,,Ik vind het niet kunnen dat je kinderen van 9 jaar dit boek laat lezen. Zij snappen dit nog niet en kunnen hier geen onderzoek naar doen op het internet." Schrijver Dolf Verroen (91) vertelt aan RTL Nieuws dat hij met het boek nooit de bedoeling heeft gehad om mensen te kwetsen. "Ik lig er weleens wakker van als ik hoor dat mensen het verkeerd begrijpen." Het Facebookbericht is inmiddels offline gehaald.

Bol.com heeft een disclaimer bij het boek geplaatst. ,,We erkennen dat dit boek controversieel kan zijn en/of mensen kan kwetsen. We vinden het belangrijk om zorgvuldig met de vrijheid van meningsuiting om te gaan. Echter staan wij nooit achter een vorm van mogelijke misleiding, discriminatie of haatdragende informatie. Daarom hebben wij oproepen gedaan naar meerdere gespecialiseerde partijen, waaronder de overheid, om ons te helpen om dit boek goed te beoordelen. Dit boek blijft online, omdat het inmiddels van aanvullende informatie is voorzien door gespecialiseerde partijen."

Lees hier het hele bericht: Ophef over kinderboek Slaaf kindje Slaaf, 'schadelijk zonder uitleg' en Antiracisten boos over antiracistisch boek Dolf Verroen: 'Dat ik de schurft kon krijgen en zo'

(Archieffoto: De Zakenman)Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!