Menu

zoeken

230620 DONIAHIEM 2De coronatijd is voor bewoners en personeel van Doniahiem in Sint Nicolaasga erg vervelend geweest. Geen bezoek mogen ontvangen, niet naar de winkel kunnen en geen wandelingen maken. Medewerker Welzijn Corien Rondaan heeft de periode van haar afgeschreven.

'De vrijwilligers moesten we missen. Toch hebben we met z’n allen het beste er van geprobeerd te maken. Met elkaar koffie drinken en eten in de zaal.  activiteiten zoals bewegen met Coby, gezelschapsspellen, zingen, films kijken en van het mooie weer genieten op het terras. Beeldbellen, raambezoeken en terrasbezoeken werden mogelijk gemaakt voor bewoners en hun familie. En regelmatig werden er buitenoptredens verzorgd door muzikanten vanuit het dorp of omstreken. Vrijdag 12 juni is Griet Wiersma nog langs geweest!

De verjaardagen werden buiten gevierd en clowns kwamen op bezoek. Wat zeker voor veel vermaak zorgt, zijn de jonge kuikens in de zaal. Collega Rudi Jonkman had een broedmachine geregeld. Inmiddels stappen er tien jonge kippetjes rond. Het is de bedoeling dat ze straks om Doniahiem gaan scharrelen.

We zijn heel dankbaar dat de coronabesmetting bewoners van Doniahiem bespaard is gebleven. We doen ons best om dit zo te houden. Inmiddels zijn we gelukkig bezig met versoepelingen en mag familie weer op bezoek komen. Ook kan een ieder weer genieten van een wandeling buiten. Ook mogen sommige vrijwilligers weer wat taken van ons overnemen, en zo hopen we steeds weer dichterbij een ieder te komen.' Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!