Menu

zoeken

050220 spannenbureg brug 14Omwonenden hebben tot zondag 5 juli de tijd om te reageren op de plannen van Rijkswaterstaat voor de brug bij Spannenburg. Dit kan via de website van Rijkswaterstaat. De presentatie over de toekomst van de brug is op dezelfde plek online terug te kijken.

Het doel van het webinar op 17 juni was om de omgeving te informeren over de stappen, die sinds de eerste informatiebijeenkomst zijn gezet. Rijkswaterstaat heeft de mogelijkheden voor de nieuwe oeverbinding gepresenteerd. De bijeenkomst vond online plaats vanwege de RIVM richtlijnen in het kader van het COVID-19 virus. Zestig mensen waren ‘aanwezig’ bij de bijeenkomst.

Rijkswaterstaat heeft drie opties voor de nieuwe oeververbinding. Een aquaduct zorgt voor een ongehinderde doorvaart voor de schepen en er geen belemmeringen zijn voor het wegverkeer. De tweede optie is een beweegbare brug met 7,40 meter doorvaarthoogte. De huidige brug is 20 centimeter lager. De laatste optie is een beweegbare brug met een doorvaarthoogte van 9,10 meter. Voor de containervaart zijn er dan geen stremmingen meer op deze locatie.

(Foto: Archief De Zakenman)

 Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!