Menu

zoeken

kerkdienstDe kerkdiensten in Langweer worden vanaf 1 juli in corona-stijl gehouden. Vanaf dan mogen honderd kerkgangers in het gebedshuis de dienst bijwonen. Tot die tijd blijven de zondagse kerkdiensten op televisie te volgen.

De kerkenraad streeft ernaar om binnen de door de landelijke gestelde adviezen na 1 juli weer kerkdiensten op elke zondagochtend te organiseren. Die kerkdiensten zullen er wel anders uit zien dan dat men gewend is. Iedereen die geen huisgenoot van elkaar is, moet op minimaal anderhalve meter van elkaar blijven, aanmelden is verplicht en in de kerk mag niet samen worden gezongen. De raad buigt zich over de praktische invulling van deze regels.

Op Facebook doet de raad een oproep om naar elkaar om te blijven kijken. ,,We snakken ernaar om elkaar te ontmoeten na een periode van gedwongen afzondering. De lockdown waaraan we onderworpen zijn, duurt lang. We hebben geen idee hoe het verder zal gaan. Deskundigen vertellen ons dat de huidige dreiging van Corona lang kan blijven hangen en dat we ons langdurig moeten aanpassen. We hopen dat het ons blijft lukken om mee te werken aan het gevoel van ‘samen’ in ons dorp. Laten we daarbij het vertrouwen behouden dat de Eeuwige om mensen bewogen is. Daarom geldt des te meer: houd moed, heb lief!”

In de periode tot 1 juli worden er elke zondag kerkdiensten uitgezonden. Zo is er de wekelijkse kerkdienst om 10.00 uur vanuit de Martinikerk Franeker op TV Fryslân, de wekelijkse kerkdienst om 9:30 uur op NPO2 vanuit de kapel van de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk en de wekelijkse kerkdiensten vanuit Op ‘e Noed, te bereiken via http://pkn-openoed.nl/uw-verhaal/. Deze kerkdiensten zijn ook later terug te zien.

Zolang de kerk dicht is, verzorgt de dominee elke woensdagmorgen om half 10 in de Dorpskerk een Midweekviering met overdenking, muziek en zang. Op 20 en 27 mei is er geen viering vanwege Hemelvaart en Pinksteren in die week. In juni is er elke week weer een midweekviering. Op 3 juni zal voorgaan ds. W. Warnar van PG Ouwsterhaule/ Scharsterbrug. De vieringen zijn te bekijken via www.kerkdienstgemist.nl, onder de zoekopdracht ‘Langweer’.

Een paar gezamenlijke diensten worden samen met omliggende Protestantse Gemeenten gehouden. Op 20 mei Hemelvaartsdag, 9.30 uur met ds Wim Warnar van Ouwsterhaule – Scharsterbrug en de dominee. Op 31 mei Pinksteren, 9.30 uur met ds Gerda Keijzer van Op ‘e Noed en de dominee.

Of een online Tsjûkemarviering van alle gemeenten rondom het Tsjûkekemar op zondagmorgen 7 juni plaatsvindt, is nog onbekend.

Foto: Archief De ZakenmanHelp De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!