Menu

zoeken

poffertjes2Hét perfecte poffertjesmeel is sinds maandag 4 mei bij Jumbo Altenburg in Sint Nicolaasga en Lemmer verkrijgbaar. Het is een noodgreep van ondernemer Edwin Klooster van Klooster Poffertjes uit Sint Nicolaasga. De bakker kan, nu alle evenementen door de coronacrisis zijn afgelast, de lekkernijen nauwelijks aan de man brengen.

,,Deze maand is een aderlating”, zegt Klooster, ,,De inkomsten van de IJsselhallen, Brabanthallen, verschillende markten, Koningsdag en Bevrijdingsdag lopen we mis.”

Tweeduizend kilogram poffertjesmeel staat in de loods. Vlak voor de corona-uitbraak kreeg hij de ingrediënten binnen. Hier wilde Klooster niet mee blijven zitten. De bakker heeft daarom verpakkingen laten maken met daarop stickers van de poffertjeskraam. ,,De mix is helemaal naar eigen recept en hier in Sint Nyk gemaakt. De klant hoeft enkel nog water toe te voegen. Melk is niet nodig; de mix bevat al melkpoeder. Het levert dé perfecte poffertjes op.”

Jan Altenburg, eigenaar van de Jumbosupermarkten in Sint Nicolaasga en Lemmer omarmde de verkoop gelijk. Sinds maandag 4 mei is het meel in de supermarkten te koop. Ook in het Drentse Diever en Vledder kunnen klanten de mix bemachtigen. De eigenaar van de Coop in de beide plaatsen is een oud-Sint Nykster en wilde Klooster helpen.

Wie geen poffertjespan heeft, zal deze even bij de buren moeten lenen. ,,De bestelling poffertjespannen laat nog op zich laten wachten. De vraag is groter dan gedacht. Ik verwacht dat ze in de loop van deze week binnenkomen.”

Klooster hoopt dat hij in september weer overal met zijn kraam mag staan.

(Foto: Edwin Klooster)Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!