Menu

zoeken

160308 De Ulesprong winterLANGWEER – Gemeente De Fryske Marren roept haar inwoners op om ook met Pasen zoveel mogelijk thuis te blijven om de verspreiding van het coronavirus te beperken. ,,Het gaat tot nu toe gelukkig goed”, zegt presvoorlichter Trycia van Brug, ,,We moeten nu niet gaan verslappen.”

Met name in Langweer was het druk. Het watersportdorp trok de afgelopen dagen veel fietsers en wandelaars aan. Volgens de gemeente werd hier wel voldoende afstand gehouden. ,,We hopen dat het ook zo blijft.”

Boetes zijn er tot nu toe niet uitgedeeld. Handhaving heeft alleen waarschuwingen gegeven. De jeugd heeft volgens de woordvoerder de aandacht. Toezichthouders en politie werken met de jeugdwerkers van Sociaal Werk De Kear uit Joure samen. Zij blijven met de jeugd in gesprek.

Een ommetje in de eigen omgeving mag, maar houd afstand van elkaar. Daarbij is de regel om met maximaal drie personen bij elkaar te staan. Dat geldt ook op het water. Politie en toezichthouders zien hierop toe.

Politie en gemeente verwachten dit weekend geen grote bezoekersstroom. Mensen met een eigen huisje of chalet op een recreatiepark, mogen hier naar toe. Toiletgebouwen op campings, op recreatieparken en in de havens zijn vanwege de richtlijnen gesloten. De Friese bruggen en sluizen blijven de winterdienstregeling hanteren. Wandel- en fietspontjes in de meeste gemeenten blijven voorlopig uit de vaart.

(Foto: Archief De Zakenman)Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!