Menu

zoeken

160303 Alpe dHuZes Geartsje de VriesGeartsje de Vries (33) uit Doniaga heeft een hersentumor. Het gevecht tegen kankercellen in de hersenen zal ze uiteindelijk niet kunnen winnen. In de Leeuwarder Courant van afgelopen zaterdag doet zij haar verhaal. Ze vertelt hoe het nu met haar gaat en hoe ze de tijden van corona doorkomt.

,,Toen ik ziek werd zeiden de artsen, we hopen dat we je na een traject van chemo en bestraling nog een paar goede maanden kunnen geven. Dat was in 2015. In mei van dat jaar werd tegen me gezegd: Never nooit dat jij nog vijf jaar lang kunt leven", zegt ze tegen de journalist van de Leeuwarder Courant. ,,Dus ik had gepland om op 1 mei van dit jaar een never nooit-party te geven. Om te vieren dat ik er nog steeds ben, maar ja die kan niet doorgaan want er is een corona-crisis. Ergens ook wel symbolisch. Ik wilde het moment aangrijpen om mensen toe te spreken, en aan te geven: joh jongens, je weet never nooit hoe het leven loopt. Stel niet alles uit.’’

Lees het artikel op de site van de LC: Houvast in onzekere tijden: een horizon die niet meer klopt

De Zakenman had in 2016 een interview met Geartsje: ,,Opjaan is gjin opsje"

(Foto: archief De Zakenman)Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!