Menu

zoeken

97053102 VliegtuigSINT NICOLAASGA – Sint Nyksters die over de grens verblijven, hebben te maken met andere maatregelen om het coronavirus te bestrijden.

Jacob en Annie Jellesma zijn afgelopen week uit Australië teruggekomen. Het echtpaar is vier weken bij zoon Ronnie op bezoek geweest. De toestand in het land verschilt met de situatie in Nederland. Jacob Jellesma: ,,In Australië werd enorm gehamsterd. In de laatste week dat wij er waren, stond politie voor de deur van de supermarkt.” In de directe omgeving van hun zoon is het relatief rustig. De kerken bieden hulp aan behoeftigen. ,,Maar de mensen zijn wel angstig.”

De terugvlucht van Australië naar Nederland was geen normale vlucht. Het vliegtuig maakte een tussenstop in Dubai. Nederlandse passagiers uit Azië, Balie en Vietnam stapten hier in. Zevenhonderd mensen zaten samen in het vliegtuig opgepropt.

Sint Nykster Johannes Nota woont in Boston. Het normale leven gaat hier langzamerhand op slot. De tattooshop waar hij werkt is, net als de andere winkels die niet in de eerste levensbehoefte voorzien, dicht. In de enorme supermarkten worden mondjesmaat mensen toegelaten. Wachtende klanten moeten minimaal twee meter afstand van elkaar houden. Mensen die zich hier niet aan houden, kunnen een boete krijgen. ,,President Donald Trump ontkende eerst de problemen, maar krijgt alles als een boemerang terug”, zegt Nota, ,,Ik verwacht dat de maatregelen de komende week nog strenger worden. In de steden New York en Californië is alles al dicht.”LuanaSam JohannesLOW6

De economie in Verenigde Staten van Amerika krijgt grote klappen. Veel bedrijven moeten personeel ontslaan. Dit heeft grote gevolgen. ,,Een sociaal vangnet mist. Een ziekenfonds kennen ze hier niet. De kleine uitkering die is toegezegd, is bij lange na niet genoeg.”

(Foto: Noordoost.nl)Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!