Menu

zoeken

Fred VeenstraBurgemeester Fred Veenstra roept in zijn wekelijkse weblog op om voor elkaar te zorgen maar ook om afstand te houden. ,,We maken ons zorgen, niet alleen om onze eigen gezondheid, maar ook om onze naasten, onze kwetsbare inwoners, ouderen en onze kinderen”, schrijft hij, ,,Ik wil in ieder geval vragen om elkaar niet gek te maken met paniekerige berichtjes.”

De burgervader vraagt de inwoners verstandig te blijven en om de eigen gezondheid te denken. ,,Bewaar afstand van elkaar, werk thuis als het kan en houd de hygiëne maatregelen in acht. We hebben elkaar de komende tijd hard nodig en zo voorkomen we dat de verspreiding van het virus een grote vlucht neemt. Veel mensen werken heel hard om alles weer zo snel mogelijk ‘normaal’ te laten zijn. Misschien kun je iets doen voor de mensen die thuis zitten en geen bezoek mogen ontvangen, zoals een telefoontje, appje of het sturen van een kaartje.”

Het kabinet heeft deze week nieuwe maatregelen in de strijd tegen het coronavirus aangekondigd. ,,Het zijn ingrijpende maatregelen met een grote impact op ons dagelijks leven. Het voelt onwerkelijk, maar de situatie is zeer reëel. Samen komen we hier door, dat weet ik zeker. De Fryske Marren staat niet voor niets bekend als gemeente waar we samen graag de schouders ergens onder zetten en niemand er alleen voor staat. Ik verwacht dat dat nu niet anders zal zijn."

(Foto: Gemeente De Fryske Marren)Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!