Menu

zoeken

frame 002SINT NICOLAASGA – Het publiek van de Allegorische Optocht in Sint Nicolaasga kan mogelijk volgend jaar via een QR-code op de favoriete wagen stemmen. In het programmaboekje wordt per wagen een code vermeld. Door deze te scannen met de mobiele telefoon, kan de stem worden uitgebracht.

Het VVV-bestuur heeft, naar aanleiding van een vraag tijdens de vergadering, toegezegd om het stemmen via een QR-code te onderzoeken. Zeker is dat de stemmethode niet voor dit jaar ingevoerd wordt. De vraag rees over hoe betrouwbaar de QR-code bij de telling is. Met name de fraudegevoeligheid was een punt van kritiek.

Bijna jaarlijks komen er vragen over het stemmen van de publieksprijs. In vorige vergaderingen  is afgesproken om de stemming via een briefje uit het programmaboekje te laten zo als het al is. Het briefje wordt ingeleverd in de bus op het Plein. De uitslag wordt ongeveer een kwartier voor de start van de avondronde bekend gemaakt.

Bij de ‘ouderwetse’ manier wordt op donderdag alleen de ochtendronde meegenomen. ‘s Avonds rijdt de winnaar met beker en een bord waarop staat dat praalwagen de publieksprijs heeft gewonnen. De juryprijs wordt op vrijdagavond in het Zalencentrum bekend gemaakt.

 

(QR code = www.allegorischeoptocht.nl)



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!