Menu

zoeken

Herdenking OuwsterhauleSINT NICOLAASGA – Het Nationaal Openbaar Vervoer museum in Ouwsterhaule maakt bustochten langs plaatsen die een rol tijdens de Tweede Wereldoorlog hebben gespeeld. De ritten gaan door gemeente De Fryske Marren en zijn in het kader van 75 jaar bevrijding.

De tochten leiden onder andere langs huizen, boerderijen, monumenten en bunkers. De rit begint bij het museum dat aan de Jetze Velstrawei ligt. Velstra was een verzetsheld geboren in Haskerhorne. Sint Nicolaasga ligt ook op de route. Een deskundige geeft uitleg bij de locaties. Onderweg wordt een aantal keer gestopt zodat deelnemers foto’s kunnen maken. In Oudemirdum is een pauze. Hier is een oorlogstentoonstelling.

De bustochten vinden op 25 april en 2 mei plaats. Vertrek is om 10 uur vanaf het Nationaal Openbaarvervoer Museum in Ouwsterhaule. Terugkomst is omstreeks 16 uur.

Aanmelden kan via of via het telefoonnummer 0513-795068.

(Het Jetze Veldstra monument in Ouwsterhaule. Archieffoto: De Zakenman)



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!