Menu

zoeken

Clementine BrandesSINT NICOLAASGA – Clementine Brandes uit Joure dompelt zich graag onder in de vijver van Sint Nicolaasga. De kunstenares nodigt anderen uit om op zaterdag 22 februari met haar mee het water in te gaan. De groep verzamelt zich op zaterdag 22 februari om 10.00 uur 's morgens bij de vijver. De frisse duik begint met een gezamenlijk ademhalingsoefening met de kleding aan om vervolgens een paar minuutjes het water in te gaan. ,,Het is echt niet langer”, zegt Brandes, ,,Zolang je voelt dat het oké is.”

,,Het is echt een boost voor het lichaam. Het is nog sterker dan bij de sauna in een dompelbad. Het is heerlijk om daarna te wandelen in de natuur, omdat je lichaam overal lekker tintelt. Door de ademhalingsoefeningen vooraf gaan je longen openstaan en kun je extra kan genieten van de frisse boslucht. Het lijkt me prachtig om het met andere enthousiastelingen samen te doen.”

Brandes adviseert deelnemers om thuis het zwempak of zwembroek onder de kleding aan te doen. ,,Doe lekkere warme sokken, wandelschoenen en een warme winterjas aan en neem in je rugzak een badhanddoek mee. Vergeet het geld voor een bakje koffie niet.”

Na afloop is bij hotel De Oorsprong bakje koffie (op eigen kosten) en de mogelijkheid om ervaringen uitwisselen. Rond 11.30 uur wordt er afgerond. ,,Mijn idee is om dit wekelijks te doen, maar als mensen één keer mee willen doen dan zij zij ook van harte welkom. Het is fantastisch om het gewoon een keer te ervaren.”

(Foto's: De Zakenman)

Clementine Brandes1



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!