Menu

zoeken

gerrit donkere lucht SINT NICOLAASGA – Kunstenaar Gerrit Langerak uit Sint Nicolaasga exposeert in zijn woonplaats. Zijn werk is van 10 februari tot en met 15 juni te zien in hotel-restaurant De Oorsprong.

Veel van het werk van Gerrit Langerak is zonder vooropgezet plan gemaakt. Zijn schilderijen ontstaan spontaan. Eerst schilderde de Sint Nykster stillevens. Lucht, water, zee en wad hadden de overhand. Ruimte, licht en atmosfeer zijn nog steeds de belangrijkste elementen in zijn landschappen met een sfeervolle, realistische interpretatie van wat hij ziet. De verten van wad, kwelder en strand naast de weidsheid van grasland, akkers en meren. Volgens Stochting Keunst en Keur, organisator, roepen zijn hoge luchten en een lage horizon een eindeloze ruimte op. ‘Het is een gevoel van verstilling’.

Langerak houdt de expositie samen met Ruurdsje Wiersma, Albertine Feenstra en Romke van der Kloet. Alle vier hebben een voorliefde voor olieverf. De expositie heeft de naam Sjoch Sa!, ontleend aan het OOG-project van Wiersma, vanwege haar fascinatie voor het schilderen van kenmerkende ogen. Volgens de exposanten kijkt iedereen op zijn eigen manier naar de wereld om zich heen. ,,Wij ook, ieder uit beleving, ervaring, interpretatie en emotie, maar wel met dezelfde passie: schilderen.”

Tjeerd Landman, kunstschilder uit Leeuwarden, opent deze expositie op zondag 23 februari om 15.00 uur in hotel-restaurant De Oorsprong, Huisterheide 7, 8521 NC Sint Nicolaasga. De expositie is georganiseerd door Stichting Keunst en Keur. Kijk voor meer informatie op www.keunstenkeur.nl



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!