Menu

05040651LasergunEen automobilist is in de nacht van woensdag op donderdag met 180 kilometer per uur van Follega naar Spannenburg gereden. Hij negeerde een stopteken en bleek meer gedronken te hebben dan toegestaan.

De 47-jarige man uit gemeente Súdwest-Fryslân werd al eerder gespot. Op de A6 bij Bant werd gelaserd toen hij met een snelheid van ruim tweehonderd kilometer per uur voorbij reed. De politie zette de achtervolging in en maande de man te stoppen. De automobilist gaf hier geen gehoor aan. De agenten raakten de auto bij Spannenburg kwijt. 

Andere agenten zagen het voertuig kort daarop in Hommerts rijden. Hier werd de bestuurder staande gehouden. Een blaastest op het politiebureau in Sneek wees uit hij had gedronken. De man blies 380 µg/l in plaats van de toegestane 220 µg/l. De bestuurder is aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed, negeren van het stopteken en de snelheidsovertreding. Het rijbewijs van de man is ingevorderd.

Foto: Noordoost.nlHelp De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!