Menu

zoeken

190919 Aftrap Maeykehiem jubileumweekTwee bewoners van Maeykehiem kropen woensdagmiddag in de huid van koning Willem-Alexander en koningin Maxima om samen met burgemeester Fred Veenstra de aftrap te geven voor de jublieumweek van het zorgcentrum voor verstandelijk beperkten. Maeykehiem bestaat vijftig jaar en dat wordt groots gevierd.

Het 'Koningspaar' en Fred Veenstra deden de opening door middel van het onthullen van de expositiemuur. Daarop staan de foto's van het in vervulling gaan van wensen van bewoners, die zij in de Wensenboom hadden gehangen. Ook werd er een film getoond van de opening vijftig jaar geleden. De beelden zijn door Maeykehiem beschikbaar gesteld en staan hieronder gepublliceerd.

Na het officiële gedeelte met verschillende sprekers, was er een reünie met oud-medewerkers. Zoals het bij een wederzien hoort, werden vele herinneringen opgehaald aan vervlogen jaren bij Maeykehiem. 

Het programma van de feestweek van 18 tot 22 september 2019 biedt een keur aan activiteiten voor cliënten, familie, medewerkers en andere betrokkenen. Naast de foto-expositie is er ook een braderie voor alle belangstellenden. De week wordt afgesloten met een kerkdienst en optredens van De Kast en Elske DeWall. Alles wordt financieel mogelijk gemaakt door fondsen, sponsoren en opbrengsten van kaartverkoop. 

(Foto: De Zakenman) 

(Filmpje: Maeykehiem)



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!