Menu

zoeken

 

R.K. Kerk 1De Heilige Nicolaaskerk in Sint Nicolaasga, onderdeel van de Open Monumentdag, had zaterdag over belangstelling niet te klagen. De dag werd gecombineerd met de mogelijkheid om de toren te bezichtigen.

Dirk Hylkema, één van de  gastheren was dik tevreden over de belangstelling. “Het artikel over de doopvonten in het Friesch Dagblad heeft daar zeker mee geholpen,” aldus Hylkema. Voorafgaand aan de Open Monumenten dag bracht zaterdag al een groep van 70 mensen van de PKN kerk uit Joure een bezoek aan het Sint Nykster monument.

 

De bezoekers van de toren genoten volop van het uitzicht vanaf de eerste ring met een prachtige uitkijk op en rondom Sint Nicolaasga. Er werd dan ook volop gefotografeerd. Met het heldere weer was het dan ook een mooi gezicht over het groene Friese land en zijn meren.

(foto's: De Zakenman)

 

 

 

R.K. Kerk 3R.K. Kerk 4R.K. Kerk 5R.K. Kerk 6



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!