Menu

190905 Allegorische optocht Dik TromBasisschool It Klimmerblêd heeft dit jaar met hun praalwagen Dik Trom een primeur. Ze hebben tijdens de allegorische optocht namelijk twee grote wagens op de weg. De voorste wagen is een sportschool, daarachter rijdt een ijscowagen en de tweede grote wagen is een restaurant. 

Het zijn twee volwaardige praalwagens, van veertien en twaalf meter lang. Ze bestaan uit veel houten prefab-onderdelen. Voor het bouwen zijn meerdere locaties gebruikt, namelijk in de haven, de verenfabriek van DTV en de loodsen van Installatiebedrijf Jellesma. 

Ook KPJ neemt eigenlijk met twee praalwagens deel. Zij hebben namelijk een uitschuifbare creatie. De stormram - die naar een eigen impressie van de jongeren - de onverwoestbare muren van Rome moet doorbreken, koppelt zich van de rest van de wagen.

190905 Allegorische optocht KPJ Ramt door

 Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!