Menu

zoeken

190801 HerfstkleurenDe droogte en tropische temperaturen van de afgelopen periode laten hun sporen na in de natuur. Ook in Sint Nicolaasga en omgeving kleuren bomen geel of oranjerood en verliezen zelfs hun blad. Hierdoor ontstaan herfstachtige taferelen, terwijl het hartje zomer is. De komende tijd wordt er regen verwacht en zal het minder droog zijn. Toch is het nog maar de vraag of dit voldoende is voor nieuwe bladgroei.

De droge en warme zomer van vorig jaar zorgde ook voor een bijzonder tafereel met platanen, die hun boomschors verloren. Want waar de andere bomen smachten om water, laten die juist zien de warmte en droogte heerlijk te vinden. De van oorsprong mediterrane bomen verliezen hun schors omdat de exemplaren letterlijk uit hun jasje groeien. Ook momenteel is er een vergelijkbaar beeld, al zijn ook veel platanen redelijk kaal aan het nieuwe zomerseizoen begonnen. 

Lees ook: Platanenschors door droogte

(Foto's: De Zakenman)

190801 Herfstkleuren platanen

190801 Herfstkleuren0

190801 Herfstkleuren1

 



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!