Menu

zoeken

zomer 2019 76Na een week van tropische temperaturen komt er na dinsdag afkoeling. Warmterecords werden uit de boeken geschreven in de 'week van de hittegolf'.

Dinsdag gaat het kwik nog richting de dertig graden waarna op de laatste dag van juli regen op komst is en de temperatuur onder de 25 graden zal dalen, zo luidt de voorspelling.

Met het kwik dat rond de 40 graden uit kwam, zochten de mensen de waterkant op en puften ze uit in de schaduw. Voor de Idskenhuisters is nog steeds de Jidskenhûstermar favoriet  maar ook het strand in Langweer was een locatie waar het met een briesje nog was uit te houden.

De belangstelling van de Ulesprong aan het Tsjûkemar neemt al enige jaren af. Een enkeling nam daar een kijkje en zocht de schaduw op van de bomen. Het water werd gemeden vanwege de waarschuwing voor de aanwezigheid van blauwalgen.

De gasten van camping Blaauw vermaakten zich in de vijver op het park. Jong en oud nam daar een verfrissende duik. Het animatieteam van de camping had de activiteiten ook verlegd naar de waterkant.

(Foto's: De Zakenman)

 

zomer 2019 2zomer 2019 6zomer 2019 8zomer 2019 9zomer 2019 24zomer 2019 44zomer 2019 68zomer 2019 71

 



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!