Menu

zoeken

190726 Koeien koel sproeien De Jong LegemeerVanwege de hitte hebben veel melkveehouders hun koeien de afgelopen dagen overdag op stal gehouden. Voor de weidegang verkiezen sommige agrariërs een 'tropenrooster'. Het vee gaat alleen in avonduren naar buiten, maar met de hoge temperaturen verkiezen de koeien ook de koelte bij het voerhek. 

In de stal van melkveehouder Douwe de Jong in Idskenhuizen is de temperatuur zeer aangenaam mede door de ventilatoren aan het plafond. Michiel Boelsma uit Idskenhuizen en Frits de Jong uit Legemeer zetten de sproeier in om de dames te koelen en zo hittestress te voorkomen. Dit kan zorgen voor een slechtere voeropname en een mindere melkgift. Overbuurman Reijenga gebruikt de hogedrukspuit om de koeien te vernevelen. Dat zorgt voor de gewenste koelte.

(Foto's: De Zakenman)

190726 Koeien koel sproeien De Jong Idskenhuizen0190726 Koeien koel sproeien De Jong Idskenhuizen0190726 Koeien koel sproeien De Jong Idskenhuizen0190726 Koeien koel sproeien De Jong Idskenhuizen0190726 Koeien koel sproeien De Jong Idskenhuizen0190726 Koeien koel sproeien De Jong Idskenhuizen0



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!