Menu

8K0A7805De toren van de H. Nicolaaskerk in Sint Nyk wordt na het succes van vorig jaar ook deze zomer een aantal keren opensteld. Toen stonden er  voor de openstellingen rijen met mensen te wachten voor de klauterpartij naar boven.  . 

Op zaterdag 6 juli, zaterdag 10 augustus en zaterdag 14 september is de 'spits' open voor bezichtiging en beklimming via de trappen. Groepen van ongeveer tien personen gaan per keer onder begeleiding naar boven.

Nieuw is wel dat er een minimumleeftijd van tien jaar is ingesteld. Bovendien moeten de bezoeker in redelijke conditie zijn vanwege de vele trappen en de kruip-door-sluip-door-route naar boven. De bezichtiging is op de drie zaterdagen tussen twee en vier uur 's middags. 

Er wordt van de deelnemers een vrijwillige bijdrage verwacht. De opbrengst gaat naar het onderhoud van de toren. De H. Nicolaaskerk is verder in juli en augustus alle woensdagen
en zaterdagen van 13.30 uur tot 17.00 uur open voor bezichtiging.

(Archieffoto: De Zakenman)Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!