Menu

zoeken

190529 Elfstedenwandelaars TjerkgaastZelden is het op De Stikels in Tjerkgaast zo'n vrolijke boel als tijdens de eerste etappe van de Elfstedentocht voor wandelaars. Door het kruidenrijke weidelandschap werden dinsdag onder goede omstandigheden de laatste stappen richting Sloten, het eindpunt van dag één, gezet. 

Onder de deelnemers ook traditiegetrouw enkele streekgenoten, die op het terras in het stadje een welverdiend biertje voorgeschoteld kregen. De eerste etappe ging dinsdag van Leeuwarden naar Sloten. Het is met ongeveer 49 kilometer meteen ook de langste afstand. Woensdag zijn de wandelaar vertrokken voor hun tweede etappe, de circa 44 kilometer tussen Sloten en Workum. Zaterdag worden de wandelaars in Leeuwarden onthaald. 

(Foto's: De Zakenman)

190529 Elfstedenwandelaars Tjerkgaast190529 Elfstedenwandelaars Tjerkgaast190529 Elfstedenwandelaars Tjerkgaast190529 Elfstedenwandelaars Tjerkgaast190529 Elfstedenwandelaars Tjerkgaast



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!