Menu

zoeken

190528 Bord SchoolstraatLudiek, maar wel degelijk serieus. De bewoners van de Schoolstraat in Sint Nicolaasga hebben hun eigen straat recentelijk omgetoverd tot 'Boulevard Rue de Ecole'. De onthulling zou als grap op 1 april zijn. Toen dat niet lukte, is het straatnaamplaatje op Koningsdag onthuld.

,,De Schoolstraat staat al jaren bekend bij de bewoners als 'De Boulevard'", legt buurtbewoner Sjoerd van Aalsum uit, ,,Dit komt vanwege de prachtige ligging richting het centrum van Sint Nyk. Bij onze traditionele nieuwjaarsborrel ontstond het idee om hier iets mee te doen." Uiteindelijk resulteerde dit in een bord met de naam 'Boulevard Rue de Ecole', die met behulp van Google Translate is gemaakt. ,,Er is bewust gekozen voor Ecole in plaats van l'Ecole, omdat het Schoolstraat is en niet De Schoolstraat." 

De bewoners tonen zich trots op de nieuwe naam. Ook in omliggende straten is er volgens Van Aalsum inmiddels interesse om aan te sluiten bij het initiatief. 

(Foto boven: Sjoerd van Aalsum, Foto onder Jan Westra)

190528 Bord Schoolstraat onthulling



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!