Menu

zoeken

wissel survival 2019 127Het is de jongens en de meiden van de Wissel zondagmiddag weer gelukt om een pracht evenement te organiseren voor de jeugd van Sint Nyk en omgeving. Ruim 65 jongeren van twaalf tot en met vijftien jaar hadden zich in elf teams opgegeven voor de Jeugdsurvival in en rondom het dorp. Dit alles geholpen door minstens zoveel vrijwilligers.

Op het ruim vijf kilometer lange parcours waren diverse hindernissen opgesteld waarbij de handigheid en kennis van de deelnemers werd getest. Het enthousiasme bij de jongens en meisjes was groot. Al bij de eerste hindernis werd de behendigheid op de proef gesteld door het verplaatsen van een auto. Vervolgens moest goed worden samengewerkt bij het oversteken van de Amazonasvijver in een grote autoband, dit leverde al snel enkele natte pakken op. Een touwladder over het zandpad leverde niet veel problemen op.

De volgende hindernis was bij de kleine vijver in het bos. Opvallend veel jeugd had van deze vijver nog nooit gehoord of was er ooit geweest. Met een kabelbaan moest de overkant worden gehaald. Met een klein zetje van Laurens Schaap werd dit door iedereen zonder veel moeite gehaald. .

Op het parkeer terrein bij Hjir is ’t moest door goed samen te werken bierkratten zo hoog mogelijk worden opgestapeld.  Een prachtige hindernis volgde hierna. De deelnemers moesten onder een camouflagenet door kruipen om vervolgens tien keer om een bal heen te draaien. Half dronken moesten ze vervolgens over en onder een buis door om hierna een spijker in een boomstam te slaan. Na het voltooien van deze opgaven konden de deelnemers weer richting Sint Nyk om bij de vijver bij it Sein nog twee hindernissen te nemen.

Bij de eerste hindernis binnen de dorpskom werd staande op een vlot de kennis getest waarbij ook diverse deelnemers in de vijver duikelde. Via een touw moest de ploeg naar de overkant om vervolgens naar de finish te lopen.

Na enig rekenwerk was het de meidengroep 'Chicks van de keetwestend' die de winnaar werd van de editie 2019

(Foto's: De Zakenman)

Hieronder een impressie van de Wissel survival 2019

ozio_gallery_nano

 

 



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!