Menu

zoeken

180118 Maeykehiem vlagStichting Maeykehiem hoopt door haar deelname aan de VOORbeeld Verkiezing 2019 het koken zonder pakjes voor haar bewoners met een verstandelijke beperking verder vorm te geven. Er is een samenwerking met het Friesland College en De Streekboer aangegaan. Doel is om, samen met de bewoners, met lokale producten te gaan koken. 

'Kookworkshops, lokale, biologische producten, een eigen lied en een beeldmerk gemaakt door cliënten. Dat zijn de vrolijke ingrediënten die gezond en lekker koken zonder pakjes een feestje maken. Pluk wat uit onze tuin, pak je lepel er maar bij en haak in.' Het is de motivatie voor Maeykehiem achter het project. De kookworkshops voor cliënten en woongroepen moeten door de leerlingen van het Friesland College worden verzorgd. De Streekboer heeft een netwerk van voedselproducenten, waardoor er met lokale en veelal biologische producten kan worden gewerkt. 

VOOR is netwerk van zelfstandigen zonder kantoor. Jaarlijks geeft de organisatie tien procent van haar omzet aan een project waar de wereld mooier van wordt. Voor de VOORbeeld-verkiezing in 2019 is 88.837 euro beschikbaar. Het project dat voor 10 april de meeste stemmen krijg is genomineerd. Uit de top tien kiest de jury nog twee kanshebbers voor de hoofdprijs. Op basis van het aantal stemmen staat Maeykehiem op dit moment tiende. 

Met het eventueel binnenhalen van het prijzengeld hoopt Maeykehiem het project met het koken zonder pakjes verder vorm te geven en de samenwerking met het Friesland College en De Streekboer te concretiseren. Hoe meer geld er beschikbaar is, hoe meer er voor de cliënten kan worden gedaan.

Hier kunt u een stem uitbrengen



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!