Menu

zoeken

180406 Nesko studentenorkest Sint NykDe opbrengst van de kaartverkoop voor het concert van het Nederlands Studenten Kamerorkest (NESKO) op zondag 7 april in de H. Nicolaaskerk gaat onder andere naar de wensboom van Maeykehiem. Vanwege het jubileum van de zorgorganisatie worden dromen van cliënten in vervulling gebracht. De Soroptimistenclub Friesland Zuidwesthoek heeft het doel, samen met een woonlocatie in Damwoude, uitgekozen. 

NESKO verblijft ieder jaar in Idskenhuizen. Voordat de student op tournee door Nederland gaan, wordt er traditioneel een generale repetitie in de katholieke kerk van Sint Nicolaasga gehouden. De entree die daarbij wordt geheven gaat naar een goed doel. Stichting Maeykehiem viert dit jaar haar vijftigjarig bestaan. In een speciale wensboom kunnen de bewoners hun dromen op een papiertje hangen. Vaak gaat het 'grote dromen', die in sommige gevallen vrij eenvoudig te realiseren zijn. Met de opbrengst van het concert wordt dat initiatief een steuntje in de rug gegeven.

Het NESKO-concert, onder leiding van dirigent Sander Teepen, begint om 15.00 uur. De deur is een half uur van te voren open. Kaarten kunnen onder andere bij DIO De Magneet in Sint Nicolaasga worden gekocht of aan de deur. 

Lees ook: Help wensen in vervulling te brengen

(Archieffoto: De Zakenman)



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!