Menu

zoeken

180322 Bordje stembureauTwee inwoners uit het bezoekersgebied van DeSintNykster.nl hebben zich kandidaat gesteld voor de waterschapsverkiezingen op 20 maart. Het gaat om Aukje de Jong uit Idskenhuizen en Jelle Wietsma uit Ouwsterhaule. 

Aukje de Jong staat namens het CDA op plek 6. De inwoonster van Idskenhuizen heeft al politieke ervaring. Als inwoonster van Langweer vertegenwoordigde ze het CDA in de gemeenteraad van Skarsterlân.

Jelle Wietsma staat op het stemformulier voor de VVD op plek 5. Al eerder stelde de veehouder uit Ouwsterhaule zich beschikbaar voor een plek in de gemeenteraad, maar tot fractielid kwam het niet. 

Of de twee een plek gaan veroveren in het algemeen bestuur van Wetterskip Fryslân is nog maar de vraag. Er is slechts een beperkt aantal zetels te verdelen. Achttien kandidaten worden namelijk door de verkiezingen gekozen. Voor de andere zeven zetels worden leden door belangenorganisatie naar voren geschoven. Bij de meest recente verkiezingen kwam het CDA op drie zetels uit. De VVD behaalde er twee. 

(Archieffoto: De Zakenman)



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!