Menu

zoeken

190131 Brand WijckelDe brandweerlieden van het korps van Sint Nicolaasga zijn woensdagmiddag rond half één gealarmeerd om te assisteren bij een grote boerderijbrand in Wijckel. Het gaat om een uitslaande brand in de ligboxenstal van een melkveebedrijf aan de Jeen Hornstraweg.

In de stal bevonden zich tijdens de brand zo'n driehonderd koeien. Naast de Sint Nykster brandweerlieden werden er diverse blusvoertuigen van verschillende korpsen uit Zuidwest-Friesland ingezet voor het blussen en ontruimen van de stal. 

Tegen half twee is het sein brand meester gegeven. Honderd koeien uit de nabij de brand gelegen stal zijn veilig naar het naastgelegen weiland gebracht. De overige tweehonderd hebben in een stal, die buiten schot bleef, onderdak gekregen. Eén koe moest door een veearts uit haar lijden worden verlost. Het dier was bij het vluchten uitgegleden en liep daarbij ernstige verwondingen op. 

De schade aan het bedrijf is door de adequate inzet van de brandweer beperkt gebleven tot de melkstal.

(Foto's: Lammert Homma)

190131 Brand Wijckel variant



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!