Menu

zoeken

181228 Fryske top 100De Langweerder zanger Andries de Vries is met het nummer 'Bist do makke foar my' op plek vijftien van de Fryske Top 100 terecht gekomen. Daarmee staat het liedje zelfs een plek hoger dan Fryske Hynder, de klassieker van Griet Wiersma. De opvallend hoge notering komt mede door een stemactie die is gevoerd om het nummer zo hoog mogelijk in de lijst met beste Friese nummers te kijken. 

Omrop Fryslân zendt de complete top honderd op oudjaarsdag uit. De actie voor Andries de Vries, in het dagelijks leven werkzaam bij Bistro Fred in Joure, is door zijn vrienden opgezet. Er werd zelfs een heus promotiefilmpje gemaakt. Volgens Omrop Fryslân is er dit jaar meer actie gevoerd, dan ooit. Mede daardoor is er ook nog nooit zoveel gestemd als dit jaar. In de lijst zitten achttien nieuwe binnekomers, waarvan Andries de Vries er dus één is. 

(Afbeelding: Omrop Fryslân)

Hieronder het nummer 'Bist do makke foar my' van Andries de Vries:

 



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!