Menu

8K0A6153"De Krystkuier” in Sint Nyk staat bekend om de diverse activiteiten langs de route. Naast muzikale klanken zit de route ook vol met creatieve taferelen. “Toanielselskip Sint Nyk” en “Jeugdspoar” dragen daar bijna elk jaar aan bij.

“Toanielselskip Sint Nyk” zorgt al 40 jaar lang voor entertainment in het dorp. Elk jaar wordt er weer een nieuw toneelstuk ten tonele gebracht waar de mensen uit Sint Nyk en omgeving van kunnen genieten. Tijdens “de Krystkuier” laten de toneelspelers ook een spektakel zien. Ze verzinnen elke keer weer een ander verhaal, een korte sketch die ze langs de route opvoeren. Zéér vermakelijk om tijdens de wandeling even bij stil te staan.

Ook “Jeugdspoar” is de afgelopen jaren zeer creatief bezig tijdens de Kerstwandeling. “Jeugdspoar” is een jongerenvereniging in Sint Nyk opgericht met als doel om de jeugd van 12 tot 16 jaar te vermaken. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door een bestuur van enthousiaste vrijwilligers. Eens in de drie weken wordt er een activiteit georganiseerd. Maar naast al die activiteiten, is “Jeugdspoar” ook erg vindingrijk in het vertellen van het kerstverhaal. Tijdens de " Krystkuier" wordt dit verhaal uitgebreid verteld, een moderne twist ontbreekt zeker niet!

Bent u, na het lezen van dit artikel, benieuwd geworden naar wat het “Toanielselskip” en “Jeugdspoar” dit jaar voor u in petto hebben? Kom dan 2e Kerstdag naar Sint Nyk voor de 15e “Krystkuier”. Tot dan!

(Arciefoto: De zakenman 2015)Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!