Menu

zoeken

152 5244Voor de vijftiende keer worden de Sint Nykster bossen op tweede kerstdag overlopen met mensen. Tijdens het wandelen valt er niet alleen veel te zien, maar ook te luisteren. Al sinds de eerste editie van de 'Krystkuier' verzorgen shantykoor 'De Headammers' en het koor 'Meiinoar' de muzikale klanken voor onderweg.

Het shantykoor 'De Headammers' is in 1989 opgericht. Het 'zingende zeemansgezelschap' maakt onderdeel uit van de Watersportvereniging (WSV) in Sint Nyk. Onder begeleiding van drie accordeonisten zingen ze liederen, die vroeger op de schepen werden gezongen om de zware werkzaamheden te verlichten. Volgend jaar vieren 'De Headammers' hun 30-jarig bestaan. Het shantykoor staat bijna elke editie van de 'Krystkuier' langs de route.

Een ander bekend koor in Sint Nicolaasga is 'Meiinoar', dat al in 1987 is opgericht. Meiinoar staat voor 'met elkaar'. Het samen zingen geeft namelijk veel voldoening en met elkaar maakt het koor er iets moois van. Het koor staat onder leiding van dirigent Jan-Steven Wuite. Ook Meiinoar staat bijna elk jaar langs de route van de 'Krystkuier'. Ze verblijden de wandelaars met kerstnummers, maar ook met andere feestelijke liederen. Het belooft elke keer weer een vrolijk geheel te worden!

Commissie 'De Krystkuier Sint Nyk' hoopt dat jullie allen weer met volle teugen van deze muzikale klanken zullen genieten. Mis het niet!

(Archiefoto:  Meiinoar  krystkuier 2004)Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!