Menu

180628 Kerktoren Sint NicolaasgaDe H. Christoffelparochie in Sint Nicolaasga luidt aankomende zaterdag van vijf minuten voor en drie minuten na twaalven de klokken van de katholieke kerk. De parochie sluit aan bij de landelijke actie van Greenpeace, waarmee symbolisch wordt aangegeven dat het twee voor twaalf is met de klimaatverandering.

Op ruim driehonderd plekken in Nederland worden de klokken op precies hetzelfde moment geluid. Van de Sint-Janskerk in Maastricht tot de Martinitoren in Groningen. Van het carillon in de Grote Kerk in Enschede tot de klokken van één van de oudste kerken van Drenthe in Anloo.

Sint Nyk is één van de vijf kerken van de Christoffelparochie, die ook aansluiten. Uiteindelijk is de ludieke actie van Greenpeace een signaal richting minister Eric Wiebes van economische zaken en klimaat. Vlak voor de internationale klimaattop in Polen wordt 'de noodklok' geluid, daar moeten concrete maatregelen worden genomen om de klimaatverandering een halt toe te roepen. 

(Archieffoto: De Zakenman)Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!