Menu

zoeken

181123 Boot illegaal aangemeerdGemeente De Fryske Marren heeft via een publicatie in de Staatscourant een allerlaatste oproep gedaan voor de eigenaar van de boot 'Gipsy', die al sinds begin deze maand aan wal ligt in Scharsterbrug. De ligplaats is illegaal ingenomen.

De lichtblauw-witte boot ligt sinds 10 november in de Skarsterrien aan de noordwestkant van de brug in de Hollandiastraat. De Gipsy heeft geen vaste thuishaven en de indruk wordt gewekt dat het vaartuig onbeheerd is achtergelaten. 

Omdat de eigenaar niet bekend is, wordt met de publicatie in de Staatscourant geprobeerd om met de rechthebbende in contact te komen, voor die worden verwijderd. De eigenaar wordt volgens de gemeente aangemerkt als 'overtreder'. 

De boot moet vóór dinsdag 4 december weg zijn om bestuursdwang door de gemeente te voorkomen. Anders doet ze het zelf. Eventueel gemaakte kosten worden verhaald op de eigenaar, die zich daarna meldt. Mocht niemand bij de gemeente aankloppen, dan wordt de 'Gipsy' verkocht. 

(Foto's: Gemeente De Fryske Marren)

181123 Boot illegaal aangemeerd2



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!