Menu

zoeken

1 sint Nyk 243Sinterklaas komt komende zaterdagmiddag in Sint Nicolaasga. Rond 14.00 uur komt hij met een tiental Zwarte Pieten aan bij Doniahiem in het dorp waar zij verwelkomd worden door wethouder Durk Durksz.

Het is ook dit jaar spannend of het paard van de goedheiligman op tijd in Sint Nicolaasga zal ziijn, maar gelukkig staat in elk geval het Friese paard van Wietze Prins klaar. Na de ontvangst bij Doniahiem gaat de stoet via het Plein, langs de Jumbo en dit jaar niet naar de Doniahal maar naar Het Zalencentrum. Verwachting is dat de stoet daar omstreeks 14.30 uur zal arriveren. Marga Koopmans, die er ook dit jaar weer een vrolijke boel van zal maken, wacht daar Sinterklaas. Zeker is dat er veel wordt gezongen en gedanst.

In Het Zalencentrum worden ook de prijzen voor de kleurplaten, die via scholen zijn verstrekt, uitgereikt. De creaties kunnen tot aankomende vrijdag bij Jumbo Jan Altenburg worden ingeleverd.

(foto: Archief de Zakenman)



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!