Menu

wissel spokentochtVoor veel deelnemers aan De Wissel-spokentocht, 125 in totaal, was het zaterdagavond griezelen en schrikken geblazen. Om 20.00 uur werden de eerste van de 22 ploegen met een busje naar camping Blaauw gebracht. Vanaf die plek was een ruim vier kilometer lange spokentocht uitgezet, waarbij de deelnemers de Vegelinbossen werden ingestuurd.

Al binnen enkele minuten waren de eerste gillen hoorbaar bij enkele spoken. Na een stevige wandeling waarbij angstige momenten moest worden overwonnen, kwamen de ploegen het manege-terrein op menig deelnemer het op een lopen zette voor een kettingzaag.

Na een stevige kop chocolademelk ging de toch richting de zogenoemde horror garden. Ook hier werd er flink gegild bij een spookschaap, dat in de boom hing en op het juiste moment tot leven kwam. En op het moment dat men dacht dat het daar bij bleef, kwamen andere spoken tevoorschijn. Sommigen duikelden van schrik in een droge sloot.

Via een route door het dorp mochten de deelnemers nog even echt griezelen in de oude winkel van Jaring de Wolff op de Kade. Vaak hield men elkaar daar nog even stevig vast. Terug in De Wissel konden de deelnemers nog even van alle schrikmomenten bijkomen. De groep Golden Oldies, met dames van middelbare leeftijd, hadden de schrik goed in de benen en hadden zeker enkele uren nodig om alles te verwerken. Rond middernacht kwamen de laatste deelnemers De Wissel binnen .   

(Foto's: De Zakenman)

Hieronder een aantal foto's van de Wissel spokentocht.

ozio_gallery_nanoHelp De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!