Menu

zoeken

181008 Exposities De OorsprongDe expositie in hotel-restaurant De Oorsprong in Sint Nicolaasga heeft plaatsgemaakt voor de uitstalling van werken van drie nieuwe kunstenaars. Tot en met 11 februari maken Corine van de Linde, Reiny Bourgonje en Ian Jongeriusgebruik van de ruimte die aan Stichting Keunst en Keur wordt geboden.

Corine van der Linde uit Woudsend maakt met acrylverf de meest bijzondere schilderijen. Haar werk is te omschrijven als ‘abstract en figuratief’. Ook een vleugje humor verwerkt Van der Linde regelmatig in haar schilderijen.

Indringende portretten karakteriseren het werk van de Heerenveense fotografe Reiny Bourgonje. Ze maakt het liefst foto’s van normale mensen, zo naturel mogelijk. Met haar werk valt ze regelmatig in de prijzen.

Ian Jongerius is schilder en beeldhouwer. In zijn schilderijen en reliëfs verwerkt hij veel indrukken van de reizen die hij heeft gemaakt naar archeologische opgravingsgebieden. Hij begon in 1991 in het oude postkantoor van Idskenhuizen met Galerie Skarsterlân. In 2005 ging de geliefde expositieplek naar Joure. In 2008 realiseerde hij een werkplaats op Schiermonnikoog, waar hij werk met hardsteen en marmer.

(Afbeeldingen: Stichtingen Kuenst en Keur)



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!