Menu

friesland beweegt je 20Voor de leerlingen R.K.  basisschool it Klimmerblêd  stond  donderdag  een verkeersproject op het programma. Het project heeft de naam ‘Verkeersflits’.

De ‘Verkeersflits’ is een project van het Regionaal Orgaan verkeersveiligheid Fryslân (ROF) dat wordt uitgevoerd door VVN, Stichting Bevordering Verkeerseducatie (SBV), de Fietsersbond, Traffic Skills en Tjinco Leer in het Verkeer. 

Bij de verkeersflits kreeg  elke groep 2 uur verkeersles.  Groep 1 en 2 kregen de les ‘Leer in het verkeer’. Het gebruikte lesmateriaal is gebaseerd op Dick-Bruna illustraties. Kleuters uit groep 1 en 2 oefenden een aantal basisvaardigheden in het verkeer.

Groep 3 en groep 4 oefenden op het schoolplein de fietsvaardigheden en kregen in de klas aanvullende theorie. In groep 5 en 6 werd het thema remweg  behandeld. Ook de thema’s gordelgebruik en bagage werden behandeld.. De dodehoek werd behandeld aan de hand van een grote tractor met aanhanger. De groepen 7 en 8 behandelden afleiding op de fiets. ‘Op de fiets even niets’ is een interactieve verkeersles waarbij in gesprek met en met name tussen de leerlingen het eigen verkeersgedrag aan de orde komt. Wat doet het bellen, sms’en en muziek luisteren met je verkeersgedrag?

Door het organiseren van de ‘Verkeersflits’  hoop it Klimmerblêd en de organisatoren dat de leerlingen zich op een veilige( manier door het verkeer zullen bewegen.   (foto's: De zakenman)

friesland beweegt je 17 friesland beweegt je 44friesland beweegt je 49friesland beweegt je 83

 

 Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!