Menu

zoeken

180926 Kunststof damwand Bokmapole kraanDe verrotte damwanden langs de Bokmapôle in Langweer zijn deze week vervangen. Aannemingsbedrijf Bouma uit Lemmer heeft in opdracht van gemeente De Fryske Marren de houten constructie verwijderd en daar walbeschoeiing van Prolock-kunststof terug geplaatst. 

Het hout van de damwanden was door rot aangetast. Het is één van de zes plekken waar de gemeente kunststof walbeschoeiing aanbrengt. In totaal wordt zo'n 580 meter aangepakt. Gemeente De Fryske Marren heeft met het oog op de levensduur voorkeur voor gerecycled kunststof. In aanschaf is het materiaal duurder, voor de aanpak van de zes plekken is vier ton vrijgemaakt, maar de onderhoudskosten zouden op de lange termijn lager moeten zijn. 

De kunststofwanden worden met stalen buizen in de grond gebracht. De aanpak van de Bokmapôle zou aanvankelijk in de afgelopen winter plaatsvinden, maar is naar het najaar verschoven.

(Foto's: De Zakenman)

Lees ook: Houtrot tast damwanden aan

180926 Kunststof damwand Bokmapole
180926 Kunststof damwand Bokmapole
180926 Kunststof damwand Bokmapole



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!