Menu

zoeken

160918kunstroute 2De Creatheek en in hotel de Oorsprong waren afgelopen weekend onderdeel van de Kunst en atelierdagen die vanuit Joure in de regio was opgezet. In Joure waren er op de er gemiddeld 100 tot 150 bezoekers terwijl het in Sint Nyk een 50tal  belangstellenden  werden geteld. “bijzonder teleurstellend “zei voorzitter van de Creatheek Jan Buitenga.

De creatheek  had haar deuren geopend om vooral mensen te laten zien wat er allemaal mogelijk is. “Toch heeft dit weekend wel degelijk positieve gevolgen, er hebben zich een aantal mensen opgegeven voor het komend winterseizoen” aldus Buitenga.. De jeugd kon zelf aan de slag door de sjablomen, die gemaakt zijn door de creatheek voor de praalwagen van de grietman' op een plankje te zetten

In hotel de Oorsprong twee exposanten.  Fotograaf Willy Sybesma is geen onbekende .  Sybesma woont tegenwoordig in Easterein maar is geboren en getogen on Idskenhuizen. Haar passie is fotografie  en gaat bijna dagelijks met de camera op pad.  Ze vindt het heerlijk om alles wat moedernatuur biedt vast te leggen.  Naast schoolfotografie specialiseert  Willy Sybesma zich in zwangerschap fotografie.

Op de bovenverdieping van de Oorsprong  was een expositie  van  schilderijen van de  leerlingen van de Schilderlessen  van Kessel & van Keeken uit Heerenveen.    (Foto's: De zakenman)

160918kunstroute 4

160918kunstroute 5

160918kunstroute 1

160918kunstroute 3

160918kunstroute 5



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!