Menu

180913 Tuin en AtelierdagenGlasatelier Splinter & De Vosch in Langweer, hotel-restaurant De Oorspong en de Creatheek en Hobbywerkplaats in Sint Nicolaasga doen aankomend weekend mee aan de jaarlijkse Tuin- en Atelierdagen. Voor de elfde keer is het mogelijk om op zaterdag of zondag de route langs de verschillende kunstlocaties in het voormalige Skarsterlân te volgen.  

Organisatie is in handen van Stichting Kunst en Keur, die de Tuin- en Atelierdagen in 2013 nieuw leven inblies. De route begint bij Miks Welzijn in Joure en voert langs 24 verschillende ateliers en tuinen. Vanwege de festiviteiten rondom Kulturele Haadstêd 2018 worden in Park Heremastate in Joure voor de gelegenheid enorme sculpturen van kunstenaar Gjalt Blaauw geplaatst. Verder zijn er op de verschillende locaties werken van één of meerdere kunstenaars te bewonderen. 

De opening van de elfde Tuin- en Atelierdagen wordt vrijdag door oud-wethouder en Sint Nykster Gerard Hemmes verricht. Aanvankelijk was er nog een 25ste deelnemer, maar door omstandigheden is het eigen atelier van Monique van der Mei in Sint Nicolaasga tijdens het evenement niet te bezoeken.

(Foto: Stichting Kunst en Keur)Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!