Menu

zoeken

180906 InsectenhotelAlles wat er dit schooljaar gebeurd, is bij De Beuk voor het laatst. De deuren van de Sint Nykster basisschool blijven namelijk na de zomervakantie van 2019 gesloten. Dat betekent dat het 'Insectenhotel' ook de laatste praalwagen die de school heeft gemaakt. Of is dat nog te voorbarig?

 In het programmaboekje van de organiserende VVV laat leerkracht Monika Hof de deur op een kier. 'Maar zeg nooit nooit, want je weet het nooit.' Gesprekken over een mogelijke fusie zouden wellicht nog kansen bieden. Ook zou het volgens haar kunnen dat er eventueel nog enthousiastelingen onder naam van de 'voormalige' basisschool door willen bouwen.

Bijzonder is dat alle 37 leerlingen dit jaar deelnemen op of rond de praalwagen. Verkleed als insecten maken ze er een vrolijke boel van. Eén van de ouders stelde de afgelopen tijd zijn boerderij in Idskenhuizen beschikbaar voor het bouwen van het 'Insectenhotel'. 

(Foto's: De Zakenman)

180906 Insectenhotel variant



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!